Mullingstorps Kursgård 2017-10-02T15:54:52+00:00

”I varje nytt ögonblick kan en människa ta tag i styråran i sitt liv och påverka sin framtid”

Bengt Stern.

I Rönö socken vid den södra sidan av Vikbolandet, där Slätbaken möter Sankt Anna skärgård, ligger kursgården Mullingstorp vackert beläget vid sidan av allfartsvägen.

 

Gården omnämns redan år 1653 och har idag en verksamhet som startades 1985 av läkaren Bengt Stern (1930-2002). Han gav ut flera böcker, där hans sista och kanske mest kända är

Att må dåligt är en bra början” .

 

Man bedriver kurser i ”Möt Dig Själv – processen” genom kroppspsykoterapi och fysiska övningar. Kurserna är veckolånga och man kan gå Steg 1 och Steg 2 på Mullingstorp, med uppföljningskurser på andra orter i Sverige.

Målet med utbildningen är att kursdeltagarna ska komma i djup kontakt med sina känslor och få insikt i hur de påverkar de val man gör i livet.

Idag är Otto Runmark verksamhetsansvarig för Mullingstorp. Han har en stab av medarbetare, som terapeuter, läkare och kanslipersonal, omkring sig.

Ottos förklaring till varför han driver Mullingstorp, kan man läsa på kursgårdens hemsida:

Mullingstorp har gett mig ett annat perspektiv på vad som är viktigt i livet. Idag är det jag värderar högst mina nära relationer och möten med andra människor, istället för som tidigare; välfärd och status. Dagen då jag klev av det skenande karriärståget och sålde min firma var ett av mitt livs gyllene ögonblick.

Belöningen för mitt arbete får jag i form av alla nöjda deltagare som lämnar oss med nya krafter, återvunnen livsglädje, och en ofta helt ny syn på livet. Till Mullingstorp söker sig alla sorters människor, såväl gamla som unga, friska och sjuka och människor från alla samhällsskikt och yrken. Att investera i en kurs på Mullingstorp är att investera i sig själv.

När Företagsgruppen besöker medlemsföretaget en vårdag, tas vi omhand av Ulrika Malmborg fd. Rönöbo, som sedan några månader arbetar som marknadschef på Mullingstorp, med uppgift att utveckla verksamheten.

Hon berättar att tanken är att öppna upp gården mer för allmänheten och ett led i det, är att starta ett sk. Senior-kollo två gånger under sommaren 2014. Då bor deltagarna på gården under sex dagar och får vara med om olika aktiviteter som t.ex. skrattyoga, allt i kombination med god och hemlagad mat. Ulrika nämner särskilt kakbuffén som man planerar att servera under de veckorna.

En annan kurs som kommer att starta är en ”Sluta-spelakurs” som vänder sig till ungdomar som fastnat i datorer och spelande. De kommer att få prova på andra saker under ledning av gårdens terapeuter. www.slutaspela.hemsida24.se

Man planerar även att ha ett par kör-helger under ledning av kör-proffset Gabriel Fors.

På Mullingstorps hemsida kan man läsa att drygt 5000 personer har deltagit i kurser sedan starten. Många av dem är kända namn inom näringsliv, sport och underhållning. När vi bjuds på kaffe i ett av de många husen på gården, ser vi en tack-tavla från ishockeyspelaren Börje Salming som hänger på en vägg och hans tankar om tiden på Mullingstorp kan vi läsa på hemsidan:

– Ja, en annan har ju spelat en del hockey i sitt liv. Men jag måste säga att veckan på Mullingstorp var en av de tuffaste och en av de bästa i mitt liv. Jag fick verkligen lära känna mig själv under oerhört professionell handledning. Det är jag tacksam för, säger Börje Salming.

Företagsgruppens representant tackar för en intressant eftermiddag hos ett av våra medlemsföretag. Ett företag som funnits länge, men som kanske många vikbolänningar inte vet så mycket om.